[Kitap Yorumu] Alyson Noel - Mavi Ay/ Ölümsüz Aşk


Açıkçası ilk kitabı okurken ilk başlarda afallamıştım. Ama iyi ki okumuşum dediğim kitaplardan biriydi. Biliyorsunuz ki kitap kahramanlarımız yüz yıllardan beri birbirlerine aşıklar ama bir türlü kavuşamıyorlar. Her yüz yıl birbirlerine yeniden aşık oluyor ve sürekli kızın ölümüyle ayrılıkları sonuçlanıyor. Kahramanlarımız ne vampir ne de bir kurt adam, kitabın adından da anlayacağınız gibi birer ölümsüzler. 

Ama nasıl ölümsüz oluyorlar? Bunu ilk kitabın ortalarında öğreniyorsunuz. İpucu vermeden yazmaya çalışıyorum arkadaşlar, o yüzden bazı yerlere mecburen değinmek zorundayım. İlk kitapta biraz da olsa kafanız karışabilir. 

Okumak istemeyebilirsiniz, ama size tavsiyem yılmayın ve okumaya devam edin derim. Asıl olayların bu kitap sonlarında başlaması bir yana serinin devamı olan 4 kitap daha ülkemizde çıkmadı.Çevirirler diye düşünüyorum.Kitabın sonuna doğru gerçekleşen olaylar o kadar merak içinde bıraktı ki beni, inanın kitap bitince keşke diğer kitaplar da çevirilince okusaydım dedim içimden ve mecburen 3.kitabı İngilizce olarak okudum. 3.kitabın olmaması ve dünya'da bu kadar çok tutan ve 5 milyon kopya dağıtılan bir serinin tamamlanmaması çok üzdü beni.Bu genel olarak böyle çoğu insan kitaplar yarım diye okuduğu kitaplar yarım kalmasın diye serilere başlamıyorlar. Bunlara ben de dahilim. 

Ülkemizde geri planda kalmış o kadar çok kitap var ki; çoğu insan popüler diye devamı çıkarılan serilere yöneliyor. Madem bizim ülkemizde bu böyle o zaman o kitabın yayın hakkını satın almayın ve insanların okuduğu seriler yarım kalmasın. Madem yayın haklarını alıyorsunuz, okuyucu kitlenizi düşünün biraz ne olursunuz. 

Bu da kitabın orijinal kapağı.   

Trailer;

No comments:

Powered by Blogger.