Turkish Review - MOON SPELL (AY’IN BÜYÜSÜ) by Samantha Young



Samantha Young’ın 2010 Temmuz ayında yayınlanan kitaplarından biri olan Moon Spell (The Tale of Lunarmorte #1) serisi okuduktan sonra pişman olmayacağınız türden bir kitap serisi diyebilirim.Paranormal- Romantik tarzda yazılan bu kitap ile ismi gibi büyülenebilirsiniz.Kitap sadece orijinal olarak yayınlanmakta ; İngilizce kitap okumayı sevenler varsa şiddetle tavsiyelerimin arasında yer aldığını belirtmek isterim..Kitabın kapağı yanda gördüğünüz fotoğrafta yer alıyor.İçinde yazılanlar da kitabın kapağı kadar çekici ve romantik.Ülkesinde 16 yaş üstü okuma kitlesi için raflarda yerini alan bir kitap bunu söylemekte yarar olduğunu düşünüyorum.Ama ben 16 yaşının altında olan okurlar için ideal bir kitap olmadığını savunuyorum.(Müstehçen sahne çoğunluğundan dolayı ) Bu kitabı okumaya başlamak isterseniz siz -siz olun bu kitabı bu kuralı göz önünde bulundurarak okumaya başlayın derim.


Vahşi bir kurt büyülü ve romantizm dolu çarpıcı dünyasını anlatan bu kitapta ana kahramanımız 17 yaşındaki Caia Ribeiro doğaüstü bir dünya’da büyüyen dişi bir kurt.Kaderi daha o doğmadan belirlenmiş…

Cazibeli olmasına rağmen zaman zaman kırılgan ama seksi,akıllı ve cesur…Sihir gibi bazı güçlere sahip genç bir kız.Ama dikkatli olmazsa kara büyü ona zarar verebilir.Aydınlık büyü de kurtarabilir.



Yalnız kafanızı karıştıran bazı sorular oluşabilir.Bu kitapta” paket” sistemi diye tasvir edilen doğaüstü dünya’ya ait olan bir tasvir bulunuyor.Paket sistemi sürü diye tabir edilen bir betimlemenin üzerinden yola çıkılarak anlatılıyor.

Kitabın akışı yaklaşık bir kaç sayfa sonra başlıyor.Sonrasında uçup,gidiyorsunuz…

Doğaüstü dünya’da büyüdüğü için sevgili Caia’mız hiç bir şeyden korkma güdüsüne sahip değil…Tabiki bazı durumlar dışında ama Caia büyüdüğü bu dünyanın lideri “ALFA” olduğunu anne ve babasının zamansız ölümünden sonradan öğreniyor.

Gaia, tüm tanrıların anası olan bir bilgemiz…O sonsuz bilgeliği ile bu savaşı sonunda durdurmak bir plan ortaya koyar.Ve Caia habersizce, planın esas noktası oluyor.

Caia’nın ailesi Hunter Pack Errante ve Midnight Coven üyesi bir düşman tarafından öldürüldükten sonra on yıl boyunca uzakta olan kahramanımız saklı tutulduğu sürü üyelerinin yanına gitmesi için izin veriliyor.

Caia, kendisini onu korumaya adayan sürü üyelerini kaybetmişti.Bu gerçek ile dönmek zorunda kalınca kahramanımızın geri dönüşü yüzünden pek hoş karşılanmıyor.

Kitabın ilerleyen bölümlerinde Lucien ortaya çıkıyor.Çoğu okur gibi benim de beğenimi kazanan bir kahraman.Rekabetçi ama kıskanç değil…

Sebastian var Caia’nın koruyucularından ve Malik var ben pek hoşlanmadım Malik’ten o ayrı…


Lykans türünü konu alan bu kitabımız bazı yerlerinde bir kaç damla göz yaşı akıtmanıza neden olabilir.Aşk üçgeni ve ortaya çıkması , çözülmesi gereken bir gizem var.

Caia’nın hikayesini merak edenler için 2.Oyuncular Nehri ve 3. Kan Gündönümü kitaplarında hikaye kaldığı yerden devam ediyor.


Hepinize keyifli okumalar…

No comments:

Powered by Blogger.